Temmuz 2014 - Eylül 2017
Destek Programı: 1509 -TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Üretim ve otomotiv sektöründe, tüm dağıtım zincirindeki bilgilere dayanan daha kapsamlı hizmet ve otomasyon çözümleri, dünya çapında makinelerin en iyi kullanılabilirliğini ve kullanımını (varlık yönetimi) sağlayarak yakın gelecekte baskın hale gelecektir. Bu tür süreçlerin uygulanması, büyük ölçüde en son ICT konseptlerinin titiz bir şekilde kullanılmasına dayanır.
InValue'nun temel amacı, bilgi zincirinin tamamında günümüzün endüstriyel alanlarındaki kapsayıcı veri yönetimi süreçlerini destekleyen açık ve paylaşılan bir entegre hizmet platformu geliştirerek ve göstererek bu yeni paradigmaları desteklemektir. InValue platformu, çeşitli kaynaklardan türetilen heterojen bilgilerin içerik ve bilgi yönetimi için yeni ve entegre çözümleri birleştirirken mevcut standartlara güvenecektir. Bu, bilgi toplama ve toplama, temsil, analiz ve akıllı cihazlar, otomasyon sistemleri, bilgi sistemleri ve teknik ve yönetim personeli gibi ilgili paydaşların yanı sıra tedarikçiler ve müşteri kuruluşları arasında alışverişi içerir.
InValue, şirketlerin, iş ortakları ve müşteriler arasındaki yeni ilişkileri kapsayan paylaşılan bir bilgi mimarisi üzerine özel uygulamalar oluşturmasına ve nihayet 'sınırsız kurumsal' paradigmasını uygulamaya koymasına olanak tanır.
Eylül 2014 - Ocak 2017
Destek Programı: 1509 -TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Dünyadaki suyun yalnızca% 2,5'i tatlı sudur. Son on yıllarda, insan nüfusu 3 kat arttı, ancak aynı zamanda su talebi 6 kat arttı. Su, dikkatle yönetilmesi gereken sonlu bir kaynaktır. Bununla birlikte, dünya nüfusunun% 50'den fazlası su sürdürülebilirliği sorunu olan bölgelerde yaşıyor. Bu bağlamda, su endüstrileri iş süreçlerini desteklemek için SCADA teknolojilerini kullanıyor, ancak bu açıkça yeterli değil. Su süreci karmaşıklığı ile birleşen su sürdürülebilirliği sorununu çözmek için, CBS entegrasyonu, kalite yönetimi programları veya gerçek zamanlı veri yönetimi gibi yeni kavramların tanıtılmasıyla su endüstrisinde büyük bir karışıklığa ihtiyaç vardır. Bu bağlamda, bu zorlukları gidermek için BİT teknolojilerine ihtiyaç vardır. Water-M projesinin kapsamı, Avrupa Birliği su paydaşlarına fayda sağlayacak birleşik bir su iş modeli oluşturmak için yeni ürün ve hizmetlerin oluşturulmasını sağlar. Water-M projesi, su yönetimi alanında gerçek zamanlı izleme ve operasyonel kontrol, hizmet odaklı yaklaşımlar ve olay odaklı mekanizmaları birleştirir.
Kasım 2018 - Kasım 2022
Destek Programı: 1509 -TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Kablosuz sensör ağlarından büyük veri işleme ve analize kadar teknolojideki son gelişmeler şehirlerimizi kökten değiştiriyor. Kentsel politika oluşturma, bu tür dönüşümün temel bir yönüdür ve yeni destekleyici araçlar ve optimize edilmiş bir süreçle bu gelişen teknolojilerden faydalanabilir. POLDER projesi, politika oluşturmanın ortaya çıkarılması, tasarlanması, uygulanması ve onaylanmasında hükümeti, şehir konseylerini ve ilgili kuruluşları desteklemek için bir yazılım araç takımı tasarlamayı, geliştirmeyi ve dağıtmayı amaçlamaktadır.
POLDER, politikanın oluşturulduğu karma bir politika oluşturma modeli önerir:
Temmuz 2018 - Temmuz 2021
Destek Programı: 1511 - TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı
IOTOPRO projemizin amacı, otomotiv sektöründe Endüstri4.0 hedefleri doğrultusunda akıllı üretim sistemlerine yönelik çeşitli bileşenlerin geliştirilmesi ve bu bileşenlerin pürüzsüz entegrasyonunun sağlanmasıdır.Projemiz, çağrı kapsamında ifade edilen, büyük veri analitiği, arttırılmış gerçeklik uygulamaları, nesnelerin interneti uygulamaları, akıllı ölçüm ve izleme sistemleri, m2x donanım ve yazılımları başlıklarında yapılacak geliştirmeleri kapsamaktadır. İlave olarak bulut platformu ile ilgili servis ve algoritmaların, makine öğrenmesi, karar destek algoritmalarının geliştirmesi ve arttırılmış gerçeklik çalışmaları da hedeflenmektedir.
Ekim 2018 - Ekim 2020
Destek Programı: 1003 – TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Bu projede; geleceğin fabrikalarında kullanılmak üzere otonom taşıyıcı araç(OTA) ve bunların tüm fabrika içi sisteme entegre olarak çalışması için gerekli insan-makine, makine-makine ara yüzleri ve haberleşme platformlarının gerçeklenmesi amaçlanmaktadır.
Mevcut OYA(Otomatik Yönlendirmeli Araç) veya AGV sistemlerinin etkin ve verimli kullanımında çeşitli güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Ayrıca Endüstri 4.0 yaklaşımının akıllı fabrikalarının özellikle otonomye yönelik gereksinimleri de göz önünde bulundurulduğunda, fabrikaların karmaşık ve yarı-düzenli ortamlarına uygun, gerektiğinde fabrika içi ve dışı hareket edebilen ve fabrika sistemlerine entegre bir OTA geliştirilmesi gereğini ortaya koymuştur. Literatüre bakıldığında otonom araç çalışmalarında özellikle akıllı arabalarda bazı teknolojik seviyeler geçilmiş olsa da farklı uygulama alanları için özel çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anlamda fabrika içi ortamlarda tam otonomluk seviyesinde yeni çalışmalara gerek duyulmaktadır. OTA’ların etkin ve verimli kullanılabilmeleri için Algılama, Yüksek Seviye Kontrol, Düşük Seviye Kontrol, Durum Farkındalığı vb. farklı özelliklerde alt sistemlerinin entegre çalışmasını sağlayacak şekilde otonom kontrol mimarisinin gerçeklenmesi gerekir. Diğer taraftan, tümleşik fabrika performansını sağlamak içinse OTA' ların tüm fabrika sistemine entegre ve birbirleri ile uyumlu şekilde çalışması gerekir. Bunu gerçeklemek üzere OTA'lar, fabrika çalışanları, mevcut MRP/ERP sistemleri, diğer robotik sistemlerin de fabrika seviyesinde otonomluğu sağlayacak şekilde karmaşık bir sistem olarak entegre çalışması gerekir. Bu projede gerek OTA seviyesinde gerekse fabrika seviyesinde otonomluğu sağlamaya yönelik bir sistem tasarımı ve gerçeklemesi planlanmaktadır.
Web sitemiz çerezler ve Google Analytics web analiz aracını kullanıyor. Sayfalarımızı ziyaret ettiğinizde bunu kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik politikamızla ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.